Expo Dubai 2020 - Romania

Acreditare

Procedura de acreditare a reprezentanților mass-media

Acreditarea jurnaliștilor care doresc să participe la eveniment, fizic sau de la distanță, se va face în sistem online, pe platforma: https://media.expo2020dubai.com, denumită Tawassul, în două etape.

Astfel, odată ce accesul pe platforma Tawassul este aprobat, reprezentanții mass-media trebuie să solicite acreditarea, urmând pașii indicați pe platformă. În acest scop, fiecare organizație media care dorește să acopere evenimentele din cadrul Expo 2020 va trebui să își desemneze un ofițer de legătură care să transmită solicitările de acreditare ale jurnaliștilor din cadrul organizației sale.

O singură procedură de acreditare va fi suficientă pentru toată perioada desfășurării expoziției.

Atenție! Parcurgerea etapei de înregistrare pentru accesul în platforma Tawassul NU reprezintă o cerere de acreditare media la Expo 2020.

Centrul Media, EMC:

Pentru o bună desfășurare a activităților reprezentanților mass – media, organizatorii pun la dispoziție un Centru Media (Expo Media Center – EMC), în sprijinul jurnaliștilor care doresc să acopere evenimentele derulate în cadrul Expoziției mondiale 2020 Dubai. Aflat în piața centrală a expoziției, numită Al Wasl (denumirea istorică a Dubaiului), EMC este deschis pe toată perioada desfășurării evenimentului și oferă o gamă largă de servicii, facilități și informații, acționând ca un hub pentru mass-media în timpul acestui eveniment.

Facilitățile și serviciile oferite mass-mediei acreditate includ: servicii de informare; spații și servicii tehnice de transmisie; studiouri TV și radio, tehnică de editare; spațiu de lucru pentru organizațiile media; săli de conferințe și briefing media; spații de interviu; spații de întâlnire; servicii de împrumut și reparații pentru camere; alimente și băuturi. Spațiul expozițional beneficiază de  acoperire 5G, Wi-Fi și fibră optică.

Informații privind resursele puse la dispoziție de organizatorii Expo 2020 Dubai pentru reprezentanții mass-mediei sunt disponibile aici: https://www.expo2020dubai.com/en/news/media-services

Accesul reprezentanților media din România în alte pavilioane naționale în scopul de a lua cadre sau interviuri se va face prin intermediul coordonatorului de presă al Pavilionului României la Expo 2020 Dubai, și anume prin transmiterea unei solicitări scrise către acesta, cu  minimum 72 de ore în prealabil. Acesta va contacta ofițerii de presă ai celorlalte pavilioane, în funcție de solicitările primite.

Atenție! Se aplică proceduri specifice în ceea ce privește accesul jurnaliștilor în Emiratele Arabe Unite cu echipamente media proprii.  Mai multe informații sunt disponibile pe platforma Tawassul, accesând acest link: https://media.expo2020dubai.com

IMPORTANT! Acreditarea se va face exclusiv de către reprezentanții organizației media prin accesarea directă a platformei și nu prin Biroul de Presă al MAE, dar pentru o bună gestionare a prezenței dumneavoastră în Dubai, vă rugăm să semnalați prezența dvs. la EXPO 2020.

Persoană de contact: Ana Maria Fodoreanu, ana.fodoreanu@mae.ro – coordonator mass-media.