Expo Dubai 2020 - Romania

Arhitectură

România aduce în atenția publicului prin participarea sa la „Expoziția Mondială 2020 din Dubai” conceptul “New Nature” ilustrat în expoziția cu aceeași denumire care găzduiește activități diverse, specifice unei expoziții internaționale: evenimente artistice şi diplomatice, o expoziție permanentă, expoziții temporare și acțiuni de dialog intercultural. Conceptul este creat de echipa Cumulus încă în 2018 când câștiga concursul organizat de MAE în parteneriat cu OAR București pentru pavilionul României la Expo 2020 Dubai.

În prezent, o mare provocare a Umanității este reconectarea cu Natura, în contextul existenței unui dinamici copleșitoare de dezvoltare. Inspirat de armonia culturii tradiționale și de natură, conceptul “New Nature” caută un nou echilibru, conștient, între om și natură, fără a exclude sau a limita formele de manifestare umană (dezvoltarea economică, științifică, artistică și culturală) și fără a privi Natura strict ca pe o resursă, ci ca unul dintre pilonii reprezentativi ai României moderne.

Tema de bază a evenimentului Expo 2020 Dubai, “Connecting Minds, Creating the Future”, invită vizitatorii, de la primul contact cu Pavilionul, să se conecteze și să rămână conectați la o sursă bogată de informații despre România prezentate prin tema sustenabilității alese.

Prezența României la Expo 2020 Dubai își propune să reprezinte nu atât o „vitrină” a valorilor și performanțelor României, cât un adevărat centru creativ și dinamic, un spațiu deschis spre inovare prin colaborare, care „branșează” România la cultura globală, apelând la dihotomia „natură – tehnologie”.

Inspirată din echilibrul regăsit în ecosistemele naturale, prezența României la Expo 2020 Dubai își propune să prezinte ansamblul interrelațiilor dintre mediu, resurse, oameni și comunități care, interconectate, pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcționare și noi oportunități pentru dezvoltare (locală, regională, globală).

Tema Expoziției 2020 Dubai, “Connecting Minds, Creating the Future”, dorește să inspire generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între diverse organizații, sectoare de activitate și locuri geografice.

Participarea României la această expoziție urmărește atât acțiuni de diplomație publică, cât şi o componentă de promovare economică, crearea unei imagini pozitive pentru companiile şi produsele românești, precum şi atragerea investițiilor străine reprezentând o prioritate.

 

Firme: CUMULUS ARCHITECTURE + A2Z ARCHITECTURAL (Dubai, UAE)

Autori principali: Eliza Yokina, Adrian Soare

Co-autor: Andrei Cumpănășoiu

 

Echipa de proiectare:

CUMULUS ARCHITECTURE: Corina Nicolae, Maria Oprea, Radu Matei, Marina Păsărin, Yasmin Asan, Alexandru Cătăuță, Maria Degeratu, George Nițoiu, Răzvan Mălăncioiu, Alexandru Cetea, Ioana Aron, Maria Sava

A2Z ARCHITECTURAL: Aziz Chahine, Makram Younis, Isabella Colangelo

Concept Expozițional și de Brand: Teodor Frolu, Eliza Yokina, Adrian Soare, Andrei Borțun, Beatrice Danis, Andrei Cumpănășoiu, Maria Neneciu, Otilia Fiastru, Mihnea Fiastru

Beneficiar: Unitatea Proiecte Expoziții Mondiale din cadrul MAE România

 

Colaboratori

Structuri: A2Z ARCHITECTURAL Omaima Abdin Abdulaziz, ERIGO ENGINEERING, Mircea Paraschiv

MEP: A2Z ARCHITECTURAL

Grafic Design: Otilia Fiastru

Light Design: Paul Sehlanec