Expo Dubai 2020 - Romania

Concept & Manifest

Pașii vă vor conduce spre prima sală a expoziției în care veți descoperi, prin intermediul unui videowall LED gigant, de 15×3 metri, frânturi din opera celor patru mari nume definitorii pentru modelul „New Nature”: Constantin Brâncuși, Grigore Antipa, Nicolas Georgescu-Roegen și George Enescu.

Aceștia sunt autorii unor direcții inovatoare în artă, științe naturale și bioeconomie, care au reușit să conecteze natura și filonul tradițional la modernitate punând bazele cadrului pe care astăzi se construiește această nouă viziune și formă de dezvoltare sustenabilă pe care noi o numim „New Nature”.

Pentru o explorare mai complexă și interactivă a operei acestora vă vor sta la dispoziție 4 aplicații de realitate augmentată accesibile prin scanarea unui cod QR poziționat pe peretele suport al videowall-ului.

Manifestul expoziției tratează paradigma „Natură vs Tehnologie”, programul video prezentând posibilitățile oferite omului de a se conecta cu natura, prin intermediul realității virtuale. O conectare artificială care ne oferă totuși senzația dorită. Experiența autentică de a atinge iarba cu picioarele goale sau de a mirosi copacii înfloriți primăvara fiind adevărată plăcere de a fi în mijlocul naturii.