Expo Dubai 2020 - Romania

Natură pusă în valoare de tehnologie. Tehnologie inspirată de natură.

Pentru că cea mai mare provocare actuală a umanității pare să fie definită de relația sa cu natura, Pavilionul României vă invită să explorați un scenariu alternativ, creat la intersecția dintre artele contemporane și noile tehnologii.

Ne place să credem că “New Nature”, conceptul pe care vi-l propunem astăzi, este un răspuns cât se poate de necesar pentru a îndrepta acul balanței noastre existențiale în direcția corectă sau cel puțin pentru a găsi un nou echilibru în încercarea noastră de a asigura un viitor omenirii.

Conceptul folosește relația cu natura drept cadru pentru prezentarea unor elemente importante ale istoriei noastre culturale și științifice, ghidându-vă printr-o serie de exemple trecute și prezente de colaborare, inovare și utilizare creativă a resurselor care fac experiența noastră locală relevantă la nivel global.

E o lecție de învățat aici? Există, ascuns undeva în meandrele călătoriei pe care v-o propunem, un model local ce poate fi distilat, izolat și utilizat dacă ne propunem să găsim o relație sănătoasă între natură și progresele umane în domeniul științei, tehnologiei, educației, culturii și artelor?

Nouă ne place să credem că da. Dar ține doar de voi să îl găsiți.

Bine ați venit!